Co w książce kulinarnej ukryte

Całe życie kupowałam, czytałam i kolekcjonowałam książki o gotowaniu, smakach małych i dużych ojczyzn, ciekawostkach kulinarnych i anegdotach kulinarnych. Dzisiaj chcę do nich wrócić i odkryć to co przez lata było zakryte.

Wpis

poniedziałek, 12 listopada 2012

Ogórki kiszone z majonezem

 

Zazwyczaj ogórki kiszone podaje tradycyjnie, ogórek w plasterki, cebulka w kostkę i odrobina oliwy z oliwek. Ostatnio podpatrzyłam w dodatku Palce lizać, że zamiast oliwy dodajemy majonez lub jogurt naturalny. Myślę, że łyżka śmietany zamiast majonezu też byłaby ciekawym dodatkiem. Ja zaczęłam od majonezu, następnym razem wypróbuje inna wersję tej pysznej ogórkowej sałatki.

 

ogórki kiszone z majonezem

 

kilka ogórków kiszonych

mała cebulka

1 łyżka majonezu


Ogórki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę i wszystko razem mieszamy z majonezem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
wrotka_online
Czas publikacji:
poniedziałek, 12 listopada 2012 08:44

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • izaa_a napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/12 09:09:44:

    ciekawy pomysł. Tak jeszcze nie jadłam

  • wrotka_online napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/12 09:20:47:

    Mnie też zaciekawił ten majonez z ogórkami i muszę powiedzieć, że całkiem pyszne połączenie :)

  • basinepichcenie napisał(a) komentarz datowany na 2012/11/15 21:44:00:

    Proste, jakże pyszne, super pasuje do grzanek :) Czystych albo z żółym serem!

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Top blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi free counters