Co w książce kulinarnej ukryte

Całe życie kupowałam, czytałam i kolekcjonowałam książki o gotowaniu, smakach małych i dużych ojczyzn, ciekawostkach kulinarnych i anegdotach kulinarnych. Dzisiaj chcę do nich wrócić i odkryć to co przez lata było zakryte.

Wpis

niedziela, 13 marca 2011

Jajka w sosie andaluzyjskim

 

Kolejny przepis z książki Bożeny Dykiel MOJE SEKRETY KULINARNE, tym razem na jajka w sosie andaluzyjskim czyli jajka z majonezem inaczej.

 

jajka w sosie andaluzyjskim

 

SKŁADNIKI: 5-7 jajek, czubata łyżka keczupu, szklanka majonezu, 3 marynowane papryki czerwone , sól

PRZYGOTOWANIE SOSU: majonez wymieszać z keczupem, dodać paprykę pokrojoną w kostkę lub w krótkie, cienkie paseczki.

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na połowę, ułożyć na półmisku, zalać sosem i schłodzić.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
wrotka_online
Czas publikacji:
niedziela, 13 marca 2011 17:44

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • grazyna1961.only napisał(a) komentarz datowany na 2011/03/13 18:08:44:

    Podoba mi się ten sos :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Top blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi free counters